4 Juni 12.00 uur de Keti Koti dialoogtafel in de Kunstlinie

Met veel genoegen nodigen wij u van harte uit voor de Keti Koti (verbreek de ketens) dialoogtafel op 4 juni van 12.00 uur (inloop vanaf 11.30)  tot 14.30 uur inloop in de Kunstlinie Esplanada 10 in Almere. Deze bijzondere Keti Koti Tafel wordt u aangeboden door  de directie van de Kunstline  in samenwerking met de stichting Keti Koti Tafel.

 Een bijzonder Keti Koti-jaar!

Dit jaar is het 160 jaar geleden dat de slavernij in Suriname en op de Antillen door Nederland afgeschaft werd: ‘Keti Koti’ betekent ‘ketenen gebroken’. Aangezien hierop nog een decennium van verplichte arbeid ‘onder staatstoezicht’ volgde, is het pas 150 jaar geleden dat de tot slaaf gemaakte werkelijk vrij kwamen. De viering van deze mijlpalen heeft extra betekenis gekregen door de excuses voor de betrokkenheid bij slavenhandel en slavernij en voor de gevolgen ervan die de premier december jl. heeft aangeboden namens de Nederlandse overheid.  De Kunstlinie vindt het belangrijk om ook aandacht te besteden aan deze beladen en gedeelde geschiedenis.

 Wat is de Keti Koti Tafel?

De Keti Koti dialoogtafel is een nieuwe traditie die speciaal ontwikkeld is om onze gedeelde koloniale en slavernijverleden en de gevolgen daarvan bespreekbaar te maken. Inmiddels hebben meer dan 150 organisaties en 30.000 mensen in binnen- en buitenland hieraan deelgenomen. De deelnemers wisselen met elkaar persoonlijke ervaringen, emoties en inzichten uit volgens een speciaal ontwikkelde methode. Tijdens deze dialoog wordt een drietal vragen beantwoord rondom een thema dat specifiek voor deze bijeenkomst bepaald is. Het thema  van deze Keti Koti tafel is; Waardigheid en de betekenis ervan in ons dagelijks leven.

Wat gebeurt er tijdens de Keti Koti Tafel?

 Tijdens de dialoog wordt een gezamenlijke maaltijd gegeten, die herinnert aan het slavernijverleden. Aan het begin en aan het eind worden enkele rituelen uitgevoerd die verwijzen naar de slavernij. Tussen de gesprekken door zingt het koor Fri Yeye treur- en bevrijdingsliederen die gezongen werden op de plantages ten tijde van de slavernij. Met deze dialoogbijeenkomst willen wij als Kunstlinie samen met de stichting Keti Koti Tafel bijdragen aan het bestrijden van vooroordelen en discriminatie en aan het versterken van wederzijdse empathie en compassie. Indien u meer wilt weten over de Keti Koti Tafel dan kunt u terecht op www.ketikotitafel.nl .

 Hoe meldt u zich aan?

We stellen het op prijs als u ons zo spoedig mogelijk kunt laten weten of u in kunt gaan op onze uitnodiging, dat kan via deze  RSVP link die u naar het aanmeldingsformulier brengt. Omdat we in divers samengestelde koppels in gesprek gaan wordt het op prijs gesteld als u zich kunt aanmelden met iemand van een andere kleur of achtergrond dan u zelf, maar dit is niet verplicht.  

We zien ernaar uit om u aan onze Keti Koti Tafel te begroeten!

Geschreven door