Havenkom misschien voorgoed autovrij

De havenkom in Almere Haven wordt misschien voor altijd afgesloten voor het verkeer. Wethouder Hilde van Garderen zegt dat daar op het stadhuis ‘nadrukkelijk over wordt nagedacht’.

Duidelijke alternatieve routes zijn een belangrijke voorwaarde voor een autovrije havenkom, net als de kwaliteit van de nabijgelegen Sluisgarage. Die wordt nu opgeknapt, meld omroep Flevoland

Nu gaat de havenkom soms tijdelijk dicht voor een evenement, of, zoals nu, voor werkzaamheden. Er komt nieuwe bestrating die duidelijk moet maken dat de auto te gast is in de havenkom. Aan de waterkant komt meer groen en nieuwe verlichting, die in kleur en uitstraling aan te passen is als er bijvoorbeeld een evenement plaatsvindt.

Ondanks de werkzaamheden kunnen de cafés en restaurants hun terrassen wel opstellen. Zij mogen de tafels en stoelen bij wijze van uitzondering anders neerzetten als dat nodig is. In oktober moet de opknapbeurt klaar zijn.

Geschreven door