Kunstbende Flevoland livestreamt vanaf twee locaties!

Voorronde op 6 juni 2021 in Poppodium De Meester en Corrosia Theater, Expo & Film Lelystad, 20 mei 2021 – Op zondag 6 juni 2021 organiseert Kunstbende Flevoland hun voorronde. Om te bepalen welke acts doorgaan naar de landelijke finale in Amsterdam, houdt elke provincie een voorronde waar de winnaar door juryleden wordt bepaald.

Eerder werd de voorronde altijd georganiseerd in Corrosia Theater, Expo & Film; dit jaar zijn we ook de samenwerking aangegaan met Poppodium De Meester. Via livestream zijn alle acts thuis te bekijken!

Voorronde op twee locaties  
Deelnemers in de categorieën DJ en Muziek kunnen ervaren hoe het is om op te treden bij een professioneel poppodium als Poppodium De Meester. De overige categorieën strijden om een finaleplek vanuit Corrosia Theater, Expo & Film, waar ze hun act of kunstwerk presenteren in een heuse theaterzaal. Een professionele jury geeft ze feedback waardoor ze verder kunnen groeien. 

Alle acts zijn, net als vorig jaar, live te volgen via de website van Kunstbende. Vorig jaar werd de livestream bekeken door maar liefst 1200 unieke kijkers! De presentatie is in handen van Naïma Najib en MC JR. 
   
KLUB Kunstbende  
Nieuw dit jaar is KLUB Kunstbende. Iedereen van 13 tot en met 18 jaar kan zich aanmelden voor de KLUB, en zo meedoen met alle workshops die door Kunstbende worden georganiseerd. Leden van de KLUB kunnen ervoor kiezen om zich ook aan te melden voor de wedstrijd, maar dit hoeft niet! Aanmelden voor de KLUB kan altijd via www.kunstbende.nl, en meld een deelnemer zich voor 24 mei aan voor de wedstrijd, dan wordt deze gekoppeld aan een Kunstcoach die hen verder helpt met hun act of werk.  
   
Over Kunstbende   
Kunstbende is hét platform voor talent van 13 tot en met 18 jaar. Jongeren kunnen meedoen in de categorieën Dans, DJ, Expo, Fashion, Film, Influencer, Muziek, Taal en Theater. Op 2 oktober 2021 strijden meer dan honderd acts voor de felbegeerde prijzen tijdens de landelijke finale op Kunstbende Live in Amsterdam. Daarna worden ze door een persoonlijke coach klaargestoomd voor een optreden op een groots podium, van Mysteryland tot het Stedelijk Museum Amsterdam.   
   
Kunstbende Flevoland is een productie van Kunstlink Flevoland en wordt op landelijk niveau mede mogelijk gemaakt door: Rabobank: partner in cultuur, Fonds voor Cultuurparticipatie, ArtEZ hogeschool voor de kunsten. Kunstbende Flevoland wordt mogelijk gemaakt door de Provincie Flevoland, Gemeente Noordoostpolder, Gemeente Lelystad, Gemeente Almere en Prins Bernhard Cultuurfonds.  

Foto Marcel Krijgsman

Geschreven door