‘Roller Coaster’ primeur in Monuta uitvaartmuziek Top 10

‘Waarheen, waarvoor’ van Mieke Telkamp weer terug in de ranglijst

In de jaarlijkse landelijke Monuta Uitvaartmuziek Top 10 van 2020 is behoorlijk wat veranderd. ‘Roller Coaster’ van Danny Vera staat voor het eerst in de Top 10 op nummer 5. Vorig jaar verdween het immer populaire, ‘Waarheen, waarvoor’ van Mieke Telkamp nog uit de lijst (16). Dit jaar is ze weer terug op de zesde plaats. Sinds 2016 is de Top 3 niet meer veranderd tot nu toe. Frans Bauer stootte met zijn lied ‘Een trein naar niemandsland’ Claudia de Breij met ‘Mag ik dan bij jou’ van de derde plaats. 

Monuta uitvaartmuziek Top 10
1.    Diverse uitvoeringen – ‘Ave Maria’, –
2.    Andrea Bocelli & Sarah Brightman – ‘Time  to say goodbye’, –
3.    Frans Bauer – ‘Een trein naar niemandsland’, ↑1
4.    Claudia de Breij – ‘Mag ik dan bij jou’, ↓1
5.    Danny Vera – ‘Roller Coaster’, NIEUW
6.    Mieke Telkamp – ‘Waarheen, waarvoor’, ↑10
7.    Sweet people – ‘En de vogels zongen’, ↓1
8.    André Rieu – ‘The rose’, ↑1
9.    Marco Borsato – ‘Afscheid nemen bestaat niet’, ↓4
10.    Frank Sinatra – ‘My way’    , –

Advies bij uitvaartmuziek in Almere
Wanneer de voorkeur voor uitvaartmuziek bij leven is besproken of vastgelegd, kan dit rust geven voor nabestaanden. Vaak maken zij binnen enkele dagen keuzes om de uitvaart vorm te geven zodat die bij het leven van hun overleden dierbare past. Hoeveel en welke nummers kunnen ze afspelen? Kan de lokale band livemuziek verzorgen? De uitvaartverzorger van Monuta Heidi Markus heeft ruime ervaring in Almere om de nabestaanden bij de hand te nemen en te adviseren bij deze vragen.

Heidi Markus, uitvaartverzorger van Monuta Heidi Markus in Almere vertelt: “Met muziek schetsen we de sfeer van het leven van de overledene tijdens een uitvaart. Daarom is het zo belangrijk dat de muziek passend is. En dat is niet altijd “passend” voor de gelegenheid. De muziek hoeft echt niet altijd stemmig te zijn. Door te spreken over herinneringen, zijn die vaak terug te leiden naar bijpassende muziek. Zo maken we de uitvaart zo passend en persoonlijk mogelijk.”

Regionaal
Regionaal is de Top 5 verschillend. Zo staat er in de Top 5 van Limburg klassieke muziek en kiezen Drentenaren voor de Hollandse klassiekers. Om de Monuta uitvaartmuziek Top 10 samen te stellen zijn bijna 3.300 muzieknummers geanalyseerd die in 2020 zijn afgespeeld bij afscheidsdiensten van Monuta. Livemuziek en kerkmuziek zijn niet meegenomen in de analyse. In de regio’s met voldoende data is een Top 5 gemaakt. 

Landelijke artiesten
In de landelijke Artiesten Top 10 is Borsato van de tweede plaats verstoten door Frans Bauer. De Top 3 artiesten waarvan nabestaanden de nummers kozen zijn in chronologische volgorde André Rieu, Frans Bauer en Andrea Bocelli & Sarah Brightman. 

Geschreven door