Zorggroep Almere gaat zorg leveren in het Hospice

In een deel van woonzorgcentrum De Kiekendief, met een eigen entree aan de Meesterstraat, is het onlangs gerenoveerde Hospice gevestigd. In het Hospice wordt zorg geleverd aan mensen die nog slechts kort te leven hebben. Het gaat dan om een levensverwachting van enkele dagen tot maximaal drie maanden.

Het Hospice is een warme plek waarbij het nemen van waardig afscheid van het leven hoog in het vaandel staat. Alles is gericht op comfort en aandacht, zowel voor de bewoners als voor hun naastenTot nu toe werd de zorg in het Hospice geleverd door een andere organisatie. Zorggroep Almere heeft sinds maart 2021 al regelmatig ‘bijgesprongen’. Per 1 juni aanstaande neemt Zorggroep Almere de gehele zorg over. Intensief, zwaar, maar ook zeer dankbaar werk.

Naast zorgmedewerkers zijn er ook ruim 90 mensen op vrijwillige basis betrokken bij het Hospice. Gezamenlijk, medewerkers van Zorggroep Almere en de vrijwilligers, bieden zij de mensen opgenomen in het Hospice een zo goed mogelijke tijd met veel aandacht voor de kwetsbaarheid waarin ze zich bevinden. Dat geldt niet alleen voor de mensen die zorg krijgen, maar ook zeker voor hun naasten.

Het nieuwe team van medewerkers van Zorggroep Almere (zie de foto) staat klaar om vanaf 1 juni 24/7 de zorg in het Hospice op zich te nemen.

Interesse om te werken bij de wijkverpleging van Zorggroep Almere, van waaruit ook de zorg in het Hopice geboden wordt? Ga dan naar www.zorggroep-almere.nl/werken bij.

Heeft u interesse om u als vrijwilliger in te zetten bij het Hospice? Kijk dan op www.hospicealmere.nl.

Geschreven door