Axel van Dongen volgt Rensch op als talent van het jaar bij Ajax

Amourricho van Axel Dongen uit Almere is uitgeroepen tot het grootste talent van de jeugdopleiding van Ajax van het seizoen 2020/2021. De aanvaller is daarmee de opvolger van Devyne Rensch, die uit Lelystad komt. Van Axel Dongen nam de Abdelhak Nouri Trofee dinsdagmiddag in ontvangst.

De trofee werd overhandigd door de familie van Abdelhak Nouri en hoofd jeugdopleiding Saïd Ouaali. De zestienjarige Van Axel Dongen werd geboren in Almere en kwam in het seizoen 2013/2014 over van amateurclub OSV. Door zijn creativiteit en snelheid ontwikkelde hij zich vanaf zijn jaren in de onderbouw van de club tot een blikvanger op sportcomplex de Toekomst.

Jong Ajax
De talentvolle linksbuiten zou dit seizoen bij Ajax O18 spelen, maar de coronacrisis gooide wat dat betreft roet in het eten. Toch maakte hij een dermate sterke ontwikkeling door dat Van Axel Dongen door trainer Mitchell van der Gaag werd toegevoegd aan de selectie van Jong Ajax.

Op 5 mei van dit jaar debuteerde Van Axel Dongen in het betaalde voetbal tegen De Graafschap. Zijn debuut in Jong Ajax luisterde hij op met een assist. Een week later kwam hij tot scoren in zijn tweede wedstrijd in het beloftenelftal, uit tegen Telstar.

In het verleden werden onder meer Rafael van der Vaart, John Heitinga, Wesley Sneijder en Hedwiges Maduro uitgeroepen tot het grootste talent van de jeugdopleiding van Ajax.

Geschreven door