Beoogde Almere City-assistent Sibon kiest voor Ajax!

Gerald Sibon kon als assistent van Gertjan Verbeek aan de slag bij Almere City FC, maar hij heeft bedankt voor de eer. Volgens de Leeuwarder Courant kiest de oud-spits voor een functie bij Ajax.

Verbeek tekende maandag verrassend een contract voor twee seizoenen bij de eerstedivisionist. Hij wilde Sibon als zijn rechterhand. “Ik heb met Gertjan de club bezocht en een goed gesprek gevoerd”, vertelt Sibon aan de Leeuwarder Courant. “Maar ik heb bedankt voor de baan. Dat ligt niet aan Almere of Gertjan, integendeel, maar ik heb een andere optie.” Hij zou doelen op een baan bij Ajax, waarover hij naar verwachting binnenkort meer kan vertellen.

tegenvaller

Voor Verbeek was dat een kleine tegenvaller. “Almere City heeft gelukkig al een uitgebreide staf. Het was mooi geweest als Gerald was meegekomen. We kennen elkaar door en door, weten precies wat we aan elkaar hebben. Dat maakt het makkelijker, bijvoorbeeld om nieuwe trainingsvormen in te voeren. Maar goed, ik stap bij een club binnen die al een goed niveau heeft. Nu is het zaak om dat verder uit te bouwen. Want voor mij is het niet de vraag of, maar wanneer deze club promoveert.”Sibon was bij het Australische Adelaide United al de assistent van is de nieuwe trainer van Jong Ajax, terwijl Dave Vos en Steven Pienaar hem vervangen bij Ajax O18.Verbeek.

Geschreven door