Gerald Sibon toegevoegd aan technische staf bij Almere City.

Oud profvoetballer Gerald Sibon wordt per direct toegevoegd aan de technische staf van Almere City FC. De voormalig spits van onder meer Ajax en PSV voegt zich bij de andere assistenten Tim Bakens en Serge van den Ban. Hij legt zijn werkzaamheden bij Ajax neer en staat maandag voor het eerst op het veld in Almere.

De vacature van assistent trainer was vacant na het plotselinge vertrek van Jeroen Rijsdijk één week voor de competitiestart van Almere City. Sibon wordt herenigd met hoofdtrainer Gertjan Verbeek, waarmee hij in 2019 en 2020 samenwerkte bij Adelaide United (Australië).

Ajax
Hoofdtrainer Verbeek probeerde bij zijn aanstelling in juni ook al Sibon naar Almere te halen, maar destijds gaf de oud aanvaller aan om voor Ajax aan de slag te gaan. Na het vertrek van Rijsdijk kwam Sibon toch weer in beeld bij Almere.

Technisch manager Teun Jacobs laat op de clubwebsite weten zeer content te zijn met het aantrekken van Sibon: “We zochten een assistent die snel en naadloos kon worden toegevoegd aan de technische staf. Met oog op zijn eerdere succesvolle samenwerking met Gertjan Verbeek én zijn achtergrond als aanvaller hebben wij voor Gerald gekozen en denken wij met hem de juiste balans in de staf te hebben.”

Geschreven door