Da’s Andere Koek.

In een historisch pand aan de Kerkgracht 75 in Almere Haven is vanaf 1 juni dagbesteding De Koekerij gevestigd. In het pand, waarin zich ooit het oudste cafe van Almere bevond, wordt door (jong)volwassenen met een beperking gebakken dat het een lieve lust is.

“In onze Koekerij worden collega’s (we spreken niet van cliënten; we werken immers samen) in de gelegenheid gesteld het allerbeste uit zichzelf te halen.” zegt Joke van Putten, die samen met haar man Derrick De Koekerij runt. “We hebben zelf twee dochters met een ontwikkelstoornis, en we vinden het belangrijk dat onze collega’s op dezelfde manier kunnen werken als dat we onze dochters gunnen.”

De Koekerij heeft een bakkerij en een koffiecorner, De Verwennerij. “We hebben geprobeerd een huiselijke sfeer te creëren, waarin onze collega’s zich fijn voelen, en de gasten zich welkom voelen. Vanuit de koffiecorner kijk je in de bakkerij, zodat het idee ontstaat van een open keuken. De Kerkgracht leent zich uitstekend voor onze opzet. Het is er niet te druk, zodat er geen overweldigende aanloop is. Dat zou niet goed zijn voor onze collega’s.”

In De Verwennerij kunnen gasten in alle rust genieten van al het lekkers dat gemaakt wordt in De Koekerij. De bediening is uitstekend. Daar is ook hard op geoefend. “Onze producten zijn echt goed.” Naast De Koekerij en De Verwennerij wordt nagedacht over kleinschalige catering (10 personen) bij De Caterij. Het plan hiervoor is in een vergevorderd stadium, “maar eerst maar eens even settelen.”

In De Koekerij kunt u terecht voor koekjes en taarten, koffie met wat lekkers, en de leukste collega’s van heel Almere. Er is nog plek voor nieuwe collega’s.

Geschreven door