Lionsclubs Nederland steunt Special Olympics voor sporters met een verstandelijke beperking

Op 11 juni is de estafette in Almere, steun ook onze verstandelijk beperkte sporters.

Breda en Tilburg, 14-16 juni 2024 – De Special Olympics Nationale Spelen, een groots sportevenement voor sporters met een verstandelijke beperking, worden dit jaar gehouden in Breda en Tilburg. Lionsclubs Nederland speelt een belangrijke rol in de ondersteuning van dit evenement door middel van een unieke fundraisingactie en de inzet van tientallen vrijwilligers. De fundraising omvat een estafette met een meerpersoons step, die start in Hengelo en eindigt in Breda.

Special Olympics Nederland maakt deel uit van een wereldwijde beweging actief in meer dan 190 landen, die zich inzet om sport voor mensen met een verstandelijke beperking te stimuleren. Naast de vele gezondheidsvoordelen geeft Special Olympics sporters een kans om te stralen op een podium. Dat podium staat komende maand (juni) in Breda en Tilburg. Tijdens de Special Olympics Nationale Spelen 2024 krijgen sporters met een verstandelijke beperking de kans om te laten zien waartoe zij in staat zijn.

Healthy Athletes Programma

Lionsclubs Nederland draagt bij aan de op- en afbouw van het evenement en de begeleiding van de sporters. Bovendien leveren ze vrijwillige experts voor het Healthy Athletes programma. Healthy Athletes in een wereldwijd gezondheidsprogramma waarmee de gezondheid van mensen met een verstandelijke beperking wordt verbeterd en aanpassingen aan gezondheidsproblemen worden gedaan. Bij Healthy Athletes worden sporters in een ontspannen sfeer gratis getest op meerdere gezondheidsonderdelen, waaronder de voeten, de ogen en het gehoor.

Stepactie

De aftrap was deze week in Hengelo, de locatie van de laatste Special Olympics in Nederland. De estafette gaat via Deventer (10 juni), Almere (11 juni), Den Bosch (12 juni) naar Breda (13 juni) en Tilburg (14 juni). In elke stad worden festiviteiten georganiseerd, vaak in aanwezigheid van lokale bestuurders, waarbij aandacht wordt besteed aan de sporters, de betrokken organisaties en de sponsors. De estafette eindigt op 14 juni bij de openingsceremonie van de Special Olympics Nationale Spelen 2024 in Breda.

Lionsclubs

Lionsclubs Nederland is een goededoelenorganisatie gebaseerd op vriendschap, met ongeveer 450 clubs en circa 10.000 leden in Nederland. Ze zijn lokaal georganiseerd en richten hun acties vaak op lokale doelen. Voor de ondersteuning van Special Olympics werken Lionsleden uit heel Nederland samen.

Diverse Sporten Tijdens de Nationale Spelen 2024 staan er 20 sporttoernooien op het programma. In Breda vinden de wedstrijden plaats voor atletiek, badminton, bocce, dansen, gymnastiek, inline skaten, judo, MATP, tafeltennis en tennis. In Tilburg worden de sporten bowlen, golf, handbal, hockey, korfbal, openwaterzwemmen

Geschreven door