Eerste Almere editie KvK Businesschallenge succesvol door innovatieve startups

Donderdag 24 juni sloot wethouder Maaike Veeningen samen met vier Almeerse challengehouders Hemubo, Enreacht, SenS Marketing en de Flevo Timmerfabriek de eerste Almere editie van de Kamer van Koophandel Businesschallenge af bij restaurant Bakboord.

De vier challengehouders hebben oplossingen gevonden voor de innovatievraagstukken die ze hadden ingebracht en zijn nieuwe (inter) nationale samenwerkingen aangegaan met innovatieve startups en MKB-ers. Almere is de eerste gemeente die met de Kamer van koophandel een speciale editie op gemeenteniveau ontwikkelde. Er is nu veel belangstelling van andere gemeenten in Nederland die nu ook een eigen editie willen.

Bij de KvK Businesschallenge worden bedrijven en innovatieve startups en MKB bedrijven op een online internationaal innovatieplatform met elkaar in contact gebracht om samen innovatieve, nieuwe business te ontwikkelen. Het programma duurt vijf weken en in deze periode “chat” het bedrijf met een innovatievraagstuk met andere ondernemers en startups die mogelijk een oplossing hebben. Na vijf weken selecteert het bedrijf ondernemers waar verder mee in gesprek wordt gegaan. Uit deze gesprekken volgen veelal nieuwe (inter)nationale samenwerkingen en wordt het vraagstuk omgezet in een nieuw innovatief product of dienst. Het voordeel voor de challengehouder is dat het programma geen geld kost en in relatief weinig tijd voordeel kan opleveren.  

Wethouder Maaike Veeningen: “Ik hoop dat voor de tweede Almere editie van dit programma er een dubbele hoeveelheid aan challenges zullen komen. Dit mooie programma helpt  bedrijven om innovatiekracht te ontwikkelen. De inschrijvingen voor de tweede Almeerse editie van het innovatieprogramma de KvK Business challenge is al gestart. Ik wens de challengehouders van de eerste editie veel succes toe!”  

Juri Heise, innovatiemanager van de Kamer van Koophandel voegt toe: “Elke organisatie heeft innovatie uitdagingen, waarvoor je de denk- en doekracht van andere slimme ondernemers goed kunt gebruiken.” Meer informatie over de KvK Business Challenge of aanmelden voor een challenge kan via: https://www.onderneeminalmere.nl/nl/themas/startups-en-scaleups/kvk-business-challenge

Geschreven door