Wat drinkt Almere? Een onderzoek naar de drinkgewoontes van Almeerders

Deze zomer onderzoekt Flevo Campus wat Almere drinkt. Het onderzoek richt zich op alcoholvrije koude drankjes. Middels een vragenlijst onderzoekt Flevo Campus het consumentenperspectief op het gebied van drankjes; welk drankje staat met stip op nummer één en waarom? Welke warme herinneringen leven er bij bepaalde drankjes? Wat mist de inwoner nog in het huidige aanbod?

De antwoorden op deze en andere vragen vormen de basis voor de ontwikkeling van een nieuwe drankjeslijn die heel Almere representeert. De ontwikkeling is een co-creatie met inwoners. Het doel is uiteindelijk om de drankjes bij de lokale supermarkt op het schap te krijgen. In het ontwikkelproces van de drankjes nemen we de huidige uitdagingen die we als stad hebben mee. Denk aan thema’s als duurzaamheid en gezondheid. Zo brengen we de behoeftes van inwoners en de uitdagingen van de stad samen.

Van onderzoeken naar experimenteren

Het onderzoek loopt van 6 juli tot en met 15 augustus. De vragenlijst wordt online verspreid. Daarnaast gaan onderzoekers op straat in gesprek met inwoners uit Almere. De resultaten en verhalen uit het onderzoek worden meegenomen in het vervolg begin september. Dan start het experimenteren en ontwikkelen van de drankjeslijn.

Wat is Flevo Campus?

Flevo Campus is het onderzoeksinstituut voor voedselvraagstukken, gevestigd in Almere. Almere is het living lab voor het ontwerpen van nieuwe methodes die leiden tot een duurzamer voedselsysteem. Flevo Campus werkt toe naar een voedselsysteem waar de inwoners meer betrokken worden en dus mede bepalen wat er in hun supermarkt ligt. ‘Wat drinkt Almere?’ is het eerste onderzoek van dit grotere project.

Hoe kun je bijdragen?

Flevo Campus gaat voor minimaal 500 respondenten. Help je Flevo Campus mee met het invullen en verspreiden van de vragenlijst? Je kunt Flevo Campus helpen door de enquete te delen op social media met #watdrinktalmere of @flevocampus, een poster op te hangen, bierviltjes te verspreiden of dit onderzoek een plek te geven in de lokale media. Zo probeert Flevo Campus zoveel mogelijk Almeerders te bereiken!

Wil je meer informatie, neem contact op met Femke Mosch door te bellen naar

06 27 890 303 of te mailen naar femkemosch@me.com

door onderzoeksinstituut Flevo Campus

Scan de QR code met de camera van je telefoon of surf naar

www.watdrinktalmere.nl voor de vragenlijst!

Geschreven door