Ilaysha was even de baas!

De 16-jarige Ilaysha Scholsberg uit Almere was op donderdag 10 juni even de ‘baas’ van het Flevoziekenhuis. Hoewel ze het liefst kinderarts wil worden, nam ze voor nu even de voorzittershamer een halve dag over van Anita Arts, voorzitter van de raad van bestuur.

De dag begon met een kennismaking en het bespreken van de opdracht. Ilaysha had net als elke echte baas een vol programma.

Na een kijkje in de keuken waar Ilaysha een korte presentatie van het nieuwe voedingsconcept kreeg, bracht ze een bezoek aan een  verpleegafdeling. Vervolgens ging ze naar het laboratorium van het ziekenhuis waar zij op een ‘oefenarm’ bloed prikte, een rondleiding kreeg en aders bekeek met de VeinViewer.

Het hoogtepunt van de ochtend was voor Ilaysha het bezoek aan de afdeling Kindergeneeskunde, waar ze langs ging bij Neonatologie. Ilaysha: “Het bezoek aan al die kleine baby’s vond ik echt heel indrukwekkend!”. Tijdens een lunch met Anita Arts besprak Ilaysha al haar tips en tops.

Het Flevoziekenhuis deed voor de zevende keer mee met JINC Baas van morgen. In totaal deden meer dan 300 ‘bazen’ mee in Nederland aan dit evenement.

Geschreven door