Maduro ziet kansen voor ‘zijn’ Curaçao op weg naar WK voetbal

Hedwiges Maduro is supertrots op het voetbalteam van Curaçao dat zich woensdag heeft geplaatst voor de volgende ronde van de kwalificaties voor het WK voetbal. De Almeerse voetbaltrainer is betrokken als adviseur bij het voetbalteam. Curaçao mag sinds kort profvoetballers opstellen die in Nederland zijn geboren, waardoor het team de beschikking heeft over meer kwaliteit. Maduro is dan ook positief over de kansen van het team om het WK te halen. “Iedereen houdt nu rekening met Curaçao. Ik zie ook echt een team. Ik ben super trots op hen en het eiland Curaçao.”

Maduro kon de wedstrijd woensdag niet live volgen. “Het was diep in de nacht in Nederland en ik had mijn KNVB trainerscursus de volgende dag, maar ik heb het wel terug gekeken.” De Almeerder combineert zijn rol als adviseur met zijn werk als hoofdtrainer van Almere City onder 21. Maduro voelde zich vereerd toen hij door bondscoach Guus Hiddink werd gevraagd om hem te adviseren over de spelers.

Feest op Curaçao
Maduro geeft de adviezen op afstand. “Ik ga dus niet op en neer, ik adviseer alleen telefonisch.” Hij kent veel spelers en heeft contact met Hiddink over hoe zij buiten het veld zijn en wat hun kwaliteiten zijn. Toen woensdag het laatste fluitsignaal klonk, was er enthousiasme. “Het resultaat is super speciaal, maar het is direct een moment om verder te gaan en harder te werken. Alleen op deze manier kan je beter worden en groeien. Na de wedstrijd was er interactie met de fans en spelers. De vibe was goed en dat is positief om te zien.”

Geschreven door