Noodlottig ongeval met boot kost jongen het leven

Bij een ongeval met boot op Nuldernauw is zaterdag aan het eind van de middag een jongen om het leven gekomen.

Het slachtoffer had met 11 andere jongeren een boot gehuurd. Volgens de politie is hij in het water gesprongen en kwam hij vervolgens met een arm klem te zitten in de schroef. Het lukte niet om hem los te krijgen. De waterpolitie was snel ter plekke, maar ook die lukte het niet om de jongen te bevrijden.

De boot is uiteindelijk naar de haven van vakantiepark RCN in Zeewolde gesleept. Daar lukte het wel om het slachtoffer los te krijgen. Er werd direct begonnen met reanimatie en de jongen werd per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Daar is hij aan zijn verwondingen overleden.

De politie onderzoekt nog hoe het ongeval heeft kunnen gebeuren. Met de boot zelf zou tijdens de vaartocht niets mis zijn geweest.

Bron Omroep Flevoland Foto’s Frans van den Bos

Geschreven door