Helft van Flevolandse vakantieparken druk met duurzaamheid

50% van de vakantieparken in Flevoland heeft een Green Key-certificaat. De provincie komt hiermee op een gedeelde derde plek van alle Nederlandse provincies. Met het keurmerk wordt aangegeven dat parken zich extra inzetten voor het milieu. Dit en meer blijkt uit onderzoek van Bungalowparkoverzicht.nl.

Alleen in Utrecht (75%) en Zuid-Holland (54,2%) hebben relatief meer parken een Green Key-certificaat. Flevoland komt op een gedeelde derde plek met Groningen, Noord-Brabant en Limburg. Zeeland staat onderaan de lijst met 24,2%.

Green Key-certificaat voor drie Flevolandse vakantieparken

Drie vakantieparken in Flevoland zetten zich meer voor het milieu in dan de normale wet- en regelgeving vereist, namelijk:

  • Center Parcs De Eemhof – Zeewolde
  • RCN Zeewolde – Zeewolde
  • Landal Waterparc Veluwemeer – Biddinghuizen

Op de vakantieparken worden bijvoorbeeld milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen gebruikt, spaarlampen en lichtsensoren geïmplementeerd en zijn er vaak zonnepanelen aanwezig. Ook zijn er vaker laadpalen voor elektrische auto’s beschikbaar.

Drie van de onderzochte vakantieparken in Flevoland hebben het duurzaamheidscertificaat vooralsnog niet.

Vakantieparken in Nederland steeds duurzamer 

Landelijk hebben momenteel 101 van de 238 bungalowparken (42,4%) van de grootste vakantiepark-ketens een Green Key-certificaat. Vorig jaar waren er nog 95 parken met het duurzaamheidskeurmerk. 

In Nederland zijn er twee ketens waarvan alle parken een Green Key-certificaat hebben: Center Parcs en RCN Vakantieparken. Bij vier ketens is het aantal vakantieparken met het duurzaamheidskeurmerk gestegen ten opzichte van vorig jaar: Molecaten, Landal, Roompot en TopParken. Alleen bij EuroParcs is het aantal gecertificeerde parken gelijk gebleven. 

Benieuwd welke duurzame maatregelen Nederlandse bungalowparken nog meer nemen? Kijk dan op de volgende pagina: https://www.bungalowparkoverzicht.nl/nieuws/hoe-duurzaam-zijn-vakantieparken-in-nederland/.

Foto aangeleverd

Geschreven door