Sibon assistent Gertjan Verbeek.

Trainer Gertjan Verbeek heeft Gerald Sibon benaderd om zijn assistent te worden bij zijn nieuwe club Almere City FC. De oud-spits van onder meer Heerenveen, PSV en Ajax is op gesprek geweest, maar heeft uiteindelijk geweigerd. Tegenover de Leeuwarder Courant vertelt Sibon dat hij een andere optie heeft. Hij kan mogelijk binnenkort aan de slag bij Ajax.

In het seizoen 2019-2020 was Sibon de assistent van Gertjan Verbeek bij Adelaide United in Australie. Verbeek, die maandag verrassend werd aangesteld als nieuwe hoofdtrainer van Almere, wilde een nieuwe samenwerking in Almere. Sibon in de Leeuwarder Courant: “Ik heb met Gertjan de club bezocht en een goed gesprek gevoerd. Maar ik heb bedankt voor de baan. Dat ligt niet aan Almere of Gertjan, integendeel, maar ik heb een andere optie”, aldus Sibon.

Verbeek verklaarde gister tijdens een interview met Omroep Flevoland dat hij op dit moment geen concrete plannen heeft om zijn eigen assistenten mee te nemen. Hij zei eerst in gesprek te willen met de technische staf. “Er is een mogelijkheid om mijn staf aan te vullen als ik denk dat dat nodig zou zijn, maar ik wil eerst aan het werk gaan en kijken hoe het werkt. Je kunt in gesprekken met de desbetreffende mensen ook overtuigd raken van hun kwaliteiten. Op dit moment heb ik alleen met Teun (Jacobs, de technisch manager, red.) en John (Bes, de algemeen directeur, red) gesproken.”

Geschreven door