Adviseur Hedwiges Maduro trots op voetbalteam.

Hedwiges Maduro is supertrots op het voetbalteam van Curaçao nu het zich heeft geplaatst voor de volgende ronde van de WK-voetbal kwalificatie. De Almeerse voetbaltrainer is betrokken als adviseur van het voetbalteam. Curaçao mag sinds kort profvoetballers opstellen die in Nederland zijn geboren, waardoor het team de beschikking heeft over meer kwaliteit. Maduro is dan ook positief gestemd over de kansen van het team om het WK te halen. ‘ Ik zie ook echt een team. Ik ben super trots op hen en het eiland Curaçao.’’

Adviezen

Maduro geeft de adviezen vanaf afstand. “Ik ga dus niet op en neer, ik adviseer alleen telefonisch.” Hij kent veel spelers en is in contact met Hiddink over hoe de spelers buiten het veld zijn en wat hun kwaliteiten zijn. Toen woensdag het laatste fluitsignaal klonk was er enthousiasme. ‘’Het resultaat is super speciaal, maar het is direct een moment om verder te gaan en harder te werken. Alleen op deze manier kan je beter worden en groeien. Na de wedstrijd was er interactie met de fans en spelers. De vibe was goed en dat is positief om te zien.’’

Nog twee rondes

Nu Curaçao de volgende ronde heeft gehaald komt het WK steeds dichterbij. ‘’Je ziet de laatste jaren een proces. Er komt geloof bij de spelers, maar ook in de buitenwereld. Het samenwerken als team heeft ervoor gezorgd dat je tot resultaat kan komen. Iedereen moet voor elkaar door het vuur willen gaan. Maakt er een iemand een fout dan lost een ander het op.”

De grootste uitdaging

‘’Nu je goed gepresteerd hebt, moet je oppassen dat je niet te relaxed bent. Je moet nu verder ontwikkelen en willen verbeteren, want het kan nog beter. Er zitten goede landen tussen zoals Canada en Panama. Maar Curaçao maakt kans tegen elk land. Als de structuur vanuit de verdediging goed is, dan kan je ook beter aanvallen.’’

Laatste loodjes

Na het succes van afgelopen woensdag is er nog wel een lange weg te gaan. Het WK voetbal vindt volgend jaar plaats in Qatar. Er staan nog twee kwalificatierondes voor Curaçao op het programma. 13 juni spelen ze de eerste wedstrijd tegen Panama en drie dagen later volgt de return. De winnaar van deze ronde komt terecht in een poule van acht landen met de sterkste teams uit de regio zoals Mexico en de VS. De eerste drie van deze finale ronde plaatsen zich rechtstreeks voor het WK. De nummer vier speelt nog een play-off tegen een land uit Zuid-Amerika, Azië of Oceanië.

Geschreven door