Interlands en bekerfinales handbal ook de komende drie jaar in Almere Top sport centrum

De Nederlandse handballers (heren) staan op woensdag 6 januari 2021 tegenover Slovenië in de EK-kwalificatie interland. Deze wedstrijd is online te volgen en markeert ook de start van de nieuwe driejarige overeenkomst tussen de gemeente Almere en het Nederlands Handbal Verbond.

Hierdoor vinden de komende drie jaar met regelmaat internationale topwedstrijden en de nationale bekerfinales van zowel het Nederlandse heren- als dameshandbalteam plaats in Almere. De overeenkomst is een verlenging van eerdere overeenkomsten waardoor tophandbal in Almere al vanaf 2007 te bewonderen is. 
 
“Ik ben er heel trots op dat het Nederlands Handbal Verbond opnieuw heeft gekozen voor het Topsportcentrum als thuisbasis voor hun belangrijkste wedstrijden,” aldus Julius Lindenbergh, wethouder Sport. “Handbal is een populaire sport in Almere en met het toevoegen van deze topsportevenementen stimuleren we wellicht nog meer Almeerders om deze sport te gaan beoefenen. Helaas kan het publiek er deze keer nog niet bij zijn in het Topsportcentrum, maar hopelijk kunnen we snel weer dicht bij huis genieten van de absolute handbaltop.”
 
Sjors Röttger, directeur Nederlands Handbal Verbond, geeft aan ook blij te zijn met deze verlenging. “We kijken uit naar nieuwe hoogtepunten om toe te voegen aan de geweldige handbalfinales en interlands die we al in Almere gespeeld hebben. Ondanks deze vreemde tijd kijken we uit naar mooie (inter)nationale handbalwedstrijden in het Topsportcentrum Almere. Op 6 januari is zo’n wedstrijd tegen Slovenië. Helaas zonder publiek.”

EK kwalificatiewedstrijd Nederland-Slovenië

Nederland staat momenteel eerste in de poule dankzij een overwinning op Turkije (27-26) begin november. Dat is tevens de enige wedstrijd die gespeeld is in de kwalificatiepoule. De overige wedstrijden zijn vanwege de maatregelen rondom het coronavirus uitgesteld. Het Nederlands Herenteam is bij de loting voor de kwalificatie van het EK 2022 ingedeeld in poule 5 bij Slovenië, Polen en Turkije. Tegen iedere tegenstander wordt een keer uit en een keer thuis gespeeld. Aan het einde van de kwalificatie plaatsen de nummers één en twee en de vier beste nummers drie uit alle acht poules zich voor het EK.

Het EK wordt van 13 tot en met 30 januari 2022 georganiseerd in gastlanden Hongarije en Slowakije. De speelsteden zijn Bratislava (poulefase en Main Round), Kosice (poulefase) in Slowakije; Debrecen (poulefase), Szeged (poulefase) en Boedapest (poulefase, Main Round en finale weekend) in Hongarije.

De wedstrijd op 6 januari 2021 is te volgen via een livestream. Kijk voor meer informatie op: https://heren.handbal.nl/

Geschreven door