Almere City wint oefenduel van Jong Heerenveen

De profvoetballers van Almere City FC hebben hun eerste oefenwedstrijd in de aanloop naar het nieuwe seizoen in de Keuken Kampioen Divisie gewonnen. Op het complex van FC Weesp was de ploeg van de nieuwe trainer Gertjan Verbeek zaterdagmiddag met 3-1 te sterk voor het beloftenelftal van SC Heerenveen.

Bij rust leidde Almere City al met 3-0 dankzij twee doelpunten van de nieuwe spits Maarten Pouwels en een goal van Anass Ahannach. In de tweede helft kwam er een geheel nieuwe ploeg binnen de lijnen bij de Almeerders met veel jeugdspelers. Ondanks kansen kwam deze formatie niet meer te scoren. De Friese talenten wisten één keer het net te vinden in de tweede helft, waardoor de oefenwedstrijd eindigde in 3-1

Swifterbant

Komende dinsdag speelt Almere City FC weer een oefenwedstrijd. Dan is het team te gast in Swifterbant waar het zal gaan spelen tegen een regioelftal uit Dronten. De komende weken volgen nog oefenduels tegen Jong FC Utrecht, MVV, SV Meppen, FC Dordrecht, NAC en 1.FC Köln.

Bron Omroep Flevoland

Geschreven door