City FC wint oefenduel van FC Dordrecht

De profvoetballers van Almere City hebben vrijdagavond een oefenduel tegen FC Dordrecht gewonnen. Aan de Krommedijk was de ploeg van trainer Gertjan Verbeek na een ruststand van 1-1 uiteindelijk met 3-2 te sterk voor de thuisploeg. De winnende treffer viel in de laatste minuut.

FC Dordrecht, onder leiding van oud-City trainer Michele Santoni, kwam na 9 minuten op voorsprong via voormalig City-speler Stijn Meijer. Almere City ging de rest van de eerste helft op jacht naar de gelijkmaker. Vijf minuten voor rust kwam hiervoor de beloning. Spits Maarten Pouwels kreeg de bal ingespeeld van verdediger Frederik Helstrup. Pouwels draaide op de rand van het strafschopgebied weg van zijn directe tegenstander en besloot deze mooie actie met een harde schuiver in de hoek.

In de tweede helft kregen de Almeerders steeds meer grip op de tegenstander. De druk werd steeds meer opgevoerd. Uit een corner van Anass Ahannach kopte verdediger Daniël Breedijk in de 55e minuut City op voorsprong: 1-2. Het leek er op dat de Almeerders daarna snel verder zouden uitlopen maar dit gebeurde niet. Bij één van de spaarzame gevaarlijke aanvallen van FC Dordrecht wist spits Nikolas Agrafiotis toch de gelijkmaker te scoren: 2-2. In de laatste minuut zorgde Tijmen Wildeboer, afkomstig van AZ uit Alkmaar, tijdens zijn debuutwedstrijd voor Almere City FC voor de winnende treffer.

Almere City FC is in voorbereiding op de competitie in de Keuken Kampioen Divisie. De ploeg begint op maandag 9 augustus aan de competitie met een uitduel tegen Jong AZ.

Geschreven door