€ 17.392,- gedoneerd aan TrafVic-Kids

Op 14 juli is er door CarProf een cheque ter waarde van € 17.392,- uitgereikt aan het goede doel van Fonds Slachtofferhulp voor jonge verkeersslachtoffers: TrafVic-Kids. Vanaf 2020 zet CarProf Khan Almere Stad zich samen met alle andere aangesloten CarProf autobedrijven in Nederland via de succesvolle APK actie in voor kinderen die slachtoffer of nabestaande zijn van een verkeersongeval.

Ineke Sybesma, directeur van Fonds Slachtofferhulp, nam de cheque van de opbrengst van het eerste half jaar van 2021 namens de stichting in ontvangst: “Een ongelooflijk mooi bedrag, geweldig!”

Om de de relatie tussen goed onderhoud en veiligheid te benadrukken participeert het autobedrijf aan de APK actie van de garageformule CarProf. Salman Khan van CarProf Khan Almere Stad “Als de banden of remmen van een auto versleten zijn, is de remweg langer. Daardoor kan een noodstop fataal worden, oftewel veiligheid moet voorop staan! Omdat de consumenten hier de ernst wel eens van onderschatten, willen wij het belang van de APK benadrukken.” Ivar Camps, Retail Manager CarProf, benadrukt de passende samenwerking met CarProf: “Omdat wij ons ook inzetten voor veiligheid in het verkeer, hebben wij middels de cooperatie met Fonds Slachtofferhulp een passende partner gevonden”.

Bijdragen aan samenleving van belang
Met de actie geven de autobedrijven bovendien invulling aan hun maatschappelijke engagement. Er gaat van elke uitgevoerde APK € 0,50 naar TrafVic-Kids. Fonds Slachtofferhulp biedt met dit project specialistische hulp aan kinderen na een ernstig verkeersongeval. Zij zijn zelf slachtoffer, of hebben bijvoorbeeld een ouder of broer verloren. Ineke Sybesma: “Door het onwikkelen van dit landelijke hulpprogramma met wetenschappers en therapeuten wordt de kans op psychische klachten op de lange termijn verkleind en kunnen wij in de toekomst jaarlijks honderden jonge slachtoffers (online) therapie bieden.” De actie loopt door tot in 2022, met periodieke tussenstanden op www.carprof.nl.

Geschreven door