Hoogste woontoren Almere komt in Stationskwartier

Er komt een nieuwe woontoren in het Stationskwartier in Almere Stad. De toren wordt 109 meter hoog en is daarmee de hoogste flat van Almere om in te wonen. Naast de hoge toren komt er nog een lagere toren van 74 meter. Er komen in totaal 831 woningen in de beide complexen.

Voor de bouw heeft de gemeente een uitzondering gemaakt op het bestemmingsplan. De nieuwe flat overschrijdt namelijk de maximale bouwhoogte, maar de gemeenteraad heeft er toch toestemming voor gegeven. Er is wel een voorwaarde gesteld: de nieuwe woontoren mag niet hoger worden dan het WTC in Almere. Die toren is 120 meter hoog.

Het hoogste gedeelte van de nieuwe flat zal uit 35 verdiepingen bestaan. Voor de bewoners komt er verder een parkeergarage van twee verdiepingen, met daarbovenop een tuin. Het hoge gebouw wordt voor zowel jongeren, starters als senioren en zal in het segment middenhuur vallen. Initiatiefnemer Seinhuis laat weten dat de woonlasten lager zullen uitvallen door het gebruik van onder meer zonnepanelen.
Ongeveer 320 woningen in het lage gedeelte zijn bedoeld voor sociale huur.

Het gebied rond station Almere Centrum wordt de komende jaren getransformeerd naar een nieuwe wijk. Voor de bouw van de woontoren moeten twee kantoorpanden worden gesloopt. Als alles meezit, start de bouw voor het einde van het jaar.

Bron Omroep Flevoland

Geschreven door