INTERNATIONAAL SLOWPITCH TOERNOOI ! HET KAN BIJ BSC ALMERE

De bekende ´European Slowpitch Softbal League´ (ESSL) was onlangs te gast bij BSC Almere. De sport organisatie kent een internationale competitie, die spelers door vele landen op ons continent voert. Teams uit onder meer Italië, Tsjechië, Engeland, Oostenrijk, Slovenië. Duitsland, België en Nederland. Met daaronder veel in Europa gelegerde Amerikaanse militairen. ´n Internationaal softbal gezelschap

Twee weekend dagen was BSC Almere het sportieve middelpunt van de strijd om het kampioenschap in Divisie West van de ESSL. Met deelname van 9 mannen teams en 5 vrouwenteams, een sportfeest. In deze ´coronatijd´, op verantwoorde en goed omlijnde wijze georganiseerd door de Almeerse club.

In de Mens poule werd team ´Monsta & Villains´ bestaande uit diverse nationaliteiten, grote winnaar en bij de Ladies het Nederlandse team DNT, met een flink aantal bekende en ervaren NL softbalsters. In totaal werden 53 (!) wedstrijden o.l.v. officiële umpires uit USA, Slovenië en Nederland, afgewerkt. Met daarbij de ´pater familias´ onder de Slowpitch scheidsrechters, de Amerikaan Tomas Villegas, die zelf twintig games achter de plaat stond. De wereldwijd bekende ´senior´ is dat gewoon. Just like that

Maar liefst rond tweehonderd softbalspelers hebben zich uitstekend vermaakt op het schitterende sportcomplex, met maar liefst vijf ongekend verzorgde speelvelden. Een groot compliment voor de Gemeente en BSC Almere. Een genot voor de talrijke sporters. Een voor Slowpitch, pracht promo

Geschreven door