Kampioenschap NK SUP op Noorderplassen.

Dit weekend vindt op de Noorderplassen in Almere de Nederlandse Kampioenschappen SUP plaats. SUP staat voor stand-up paddelboarding. Deze watersport is ontstaan uit het surfen. Peddlesurfers staan op een SUP-board, een soort surfplank en bewegen zich voort door gebruik te maken van een peddel.

Zo’n zestig deelnemers dingen mee naar de titel. Er zijn verschillende wedstrijden in verschillende disciplines. Er is een technische race waar de peddleboarder tussen allerlei boeien moet navigeren. Een sprint en een lange afstandswedstrijd van zo’n 15 kilometer.

De weersvoorspellingen zien er gunstig uit, zegt Coen Schild van de organisatie. “Weinig wind, dat is altijd heel erg lekker dat het water goed vlak blijft. Zonnetje is ook lekker en niet al te warm want het beïnvloedt je prestaties als het te heet is”.

Geschreven door