Omvangrijke witwaspraktijk in Almeerse woning

In een Almeers woonhuis is woensdag een man aangehouden die verdacht wordt van witwassen. Bij een doorzoeking door de recherche werd beslag gelegd op administratie, contant geld, smartphones en dure horloges.

In Amsterdam werd een tweede man aangehouden die bij het witwassen betrokken is. In een appartement zou een groothandel in bouwmaterialen gevestigd zijn. Op de bankrekening van die handel is in twee jaar tijd anderhalve ton aan euro’s gestort. De herkomst daarvan is niet te achterhalen.

Het vermoeden bestaat dat de bankrekening en de bedrijfsactiviteit werden gebruikt voor witwassen. De aanpak van witwassen heeft prioriteit bij de overheid, omdat het van groot belang is voor de effectieve bestrijding van allerlei vormen van ernstige criminaliteit.

Het versluieren van de herkomst van opbrengsten van mogelijke misdrijven stelt daders van deze misdrijven in staat om buiten het bereik van de opsporingsinstanties te blijven en ongestoord van het vergaarde vermogen te genieten. Er is een strafrechtelijk onderzoek gestart.

Geschreven door