Zuivel: wat eet en drinkt Almere? | Onderzoek doe je mee

Onderzoeksinstituut Flevo Campus doet onderzoek naar het zuivel gebruik van Almeerders door middel van een enquête.

Op basis van de resultaten van het onderzoek geeft een lokale Almeerse boerderij zijn zuivelassortiment vorm.

Zuivel is een breed begrip: van kaas, kefir, roomboter, ayran tot kwark en sojayoghurt. Wat eet en drinkt de Almeerder? En wanneer: in de ochtend, middag of avond? Heeft dierlijke of plantaardig zuivel de voorkeur? Door middel van een korte enquête worden de behoeftes en het gebruik rondom zuivel van de Almeerder, in kaart gebracht.   

Wie is Flevo Campus?

Flevo Campus is het onderzoeksinstituut voor voedselvraagstukken, gevestigd in Almere Stad. Flevo Campus werkt toe naar een voedselsysteem waar de inwoners meer betrokken worden en dus mede bepalen wat het aanbod is hun stad. Daarom past dit onderzoek perfect binnen de kaders van Flevo Campus.

De enquête kan online worden ingevuld flevocampus.nl/zuivel-enquete/. Vanaf 7 maart ook offline in de nieuwe locatie van Flevo Campus, genaamd FC de Toekomst aan de Traverse 1 in het stadshart van Almere. 

Help je hun mee?

Geschreven door