Zaterdag tweedeklassers staan te trappelen om start te maken.

De Almeerse tweedeklassers ASC Waterwijk en FC Almere gaan begin augustus de trainingen starten en zal men zich gaan voorbereiden op het komende seizoen.

FC Almere start 7 augustus de trainingen en begint dan met een ochtendtraining gevolgd door een training in de middag. De eerste oefenwedstrijd staat gepland op 14 augustus op sportpark de Marken. Trainer/coach Charly Olf kan straks beschikken over een aardige selectie met diverse nieuwelingen zoals: Virgil Spier (komt van ASV Arsenal) ,Jessie Tuffour,Mitchel Kogeldans,Jael Vreugd en Niels van der Zaal. Uiteindelijk vertrok Gary Bouwmeester naar Waterwijk. Olf vindt dat hij een mooie mix kan maken van zijn selectie omdat er veel talent aanwezig is en de routine kan daar een grote rol in gaan spelen. De tweede klasse A is een mooie afdeling en speel je tegen mooie clubs met een rijk verleden aldus Olf,die het eerste jaar ingaat als trainer van FC Almere.

ASC Waterwijk start maandag 9 augustus de training en speelt op 14 augustus de eerste oefenwedstrijd tegen en bij Monnickendam. Trainer Ben Vis heeft eveneens een mooie selectie waarbij hij veel mogelijkheden heeft. Als laatste nieuweling kwam Gary Bouwmeester naar sportpark Rie Mastenbroek en zal daar zijn ervaring en kwaliteiten goed kunnen gebruiken. Vis is blij met Bouwmeester want naast zijn kwaliteiten is hij een echte teamspeler.Uiteraard staan de twee derby’s ook centraal wat altijd wel wat spanning geeft maar altijd wel leuke wedstrijden oplevert, aldus de coach die sinds vorig seizoen aan het roer staat bij de club uit Almere-Stad.

Of beiden clubs straks van zich zullen laten spreken in het komende seizoen zullen we zien en uiteraard gaan volgen.

foto: de inbreng van aanwinst Virgil Spier kan straks bij FC Almere van groot belang zijn.

Geschreven door