FC Almere maatje te klein voor eersteklasser Zuidvogels.

Bij tweedeklasser FC Almere moet er nog wel wat gebeuren om a.s. zaterdag bij aanvang van de competitie klaar te zijn voor het grote werk. Tegen Zuidvogels liep de formatie van Charly Olf weer tegen een fikse nederlaag op. 

In het begin van de wedstrijd kon men nog wel aardig mee en waren er ook wat kansjes maar het verschil in klasse liet zich hierna duidelijk zien. Weer konden de Almeerders niet compleet uitkomen, zo was Mitchel Smit geschorst (2x geel)en is Virgil Spier nog steeds geblesseerd. In de 25e minuut nam de thuisclub de leiding door Martin Campbell die laag en hard inschoot en was Almere doelman Nordin Vermeulen kansloos (1-0).

Grote score

Voor de rust geen goals meer maar na de rust was dat een ander verhaal. De thuisclub liep uiteindelijk simpel uit naar een grote score en was Almere niet bij machte om er veel tegenover te stellen. Zuidvogels leefde zich heerlijk uit en gaf Almere ook veel ruimte weg. Door diverse wissels in te brengen was er misschien nog hoop op een beter resultaat maar niets was minder waar, de thuisploeg wist nog zes keer het net te vinden en was Almere een makkelijk slachtoffer voor de ploeg uit Huizen. 

Twee gedachten

FC Almere-trainer Charly Olf constateerde ook dat zijn ploeg er na de rust flink doorheen zat. ” Door de uitslagen van de afgelopen periode zie je dat wij op twee gedachten gaan hinken en valt onze voetballende organisatie weg en kunnen we het mentaal ook nog moeilijk opbrengen. We hebben een paar lekkere wedstrijden nodig om het zelfvertrouwen terug te krijgen, verder verloren we veel persoonlijke duels en dan wordt het lastig “.

Komende week zal er veel geëvalueerd worden over de afgelopen periode en zullen de neuzen zaterdag weer in goede richting moeten staan wanneer de competitie van start gaat.

Verder hoopt de trainer dat hij a.s. zaterdag tegen ASV Arsenal weer compleet uit kan komen.

Geschreven door