ASC Waterwijk herdenkt club-icoon Peter Riebel.

Vrijdag 27-08-2021, bereikte ons het droevige bericht dat oud Waterwijk clublid Peter Riebel na een lang ziekbed is overleden. We kennen hem allemaal als een markante figuur, aanwezig, recht voor zijn raap: een aanwinst voor de club. De grote man met de grote mond, maar met een klein hart. En dat hart zat bij hem op de goede plaats: Peter is jarenlang aan onze club verbonden geweest en heeft zich altijd met hart en ziel ingezet in verschillende vrijwilligersfuncties. Hij was leider, trainer, scheidsrechter en ook het Sinterklaasfeest kon zonder hem geen doorgang vinden.

Een hele generatie jongens die nu nog in de seniorenteams spelen zijn onder zijn bezielende leiding opgeleid als scheidsrechter. Hij heeft in de vroege jaren van onze club de scheidsrechterscommissie opgericht en was jarenlang scheidsrechtercoördinator. Daar plukken we nu nog de vruchten van.

De nieuwe clubscheidsrechtersruimte zal dan ook straks zijn naam dragen. We zullen deze te zijner tijd samen met zijn familie in gebruik nemen.

De club en velen daaromheen zullen Peter heel erg gaan missen en zullen hem herinneren als iemand die klaar stond waar het kon en daar heel veel plezier aan beleefde. Als men straks bij de club komt en de ruimte ziet met zijn naam zal menigeen even stil blijven staan bij deze echte clubman in hart en nieren.

Geschreven door