Ron Grosze Nipper van verzorger tot Medisch Adviseur bij ASC Waterwijk.

In 2007 werd Grosze Nipper gevraagd of hij interesse had om de zondag 1 van ASC Waterwijk te gaan verzorgen. Toenmalig trainer was Hans van Beemdelust en leider Peter Riebel juichte dit zeker toe en werd hij niet veel later aangenomen door de toenmalig voorzitter Ronald Hylkema, en dat gebeurde op het balkon van het clubgebouw.

 In het begin van het seizoen werd Grosze Nipper geconfronteerd met een nare ziekte en dacht hij, daar gaat mijn nieuwe avontuur. Gelukkig herstelde hij dusdanig zodat hij vlak voor de winterstop zijn taken bij Waterwijk toch kon starten.

In beeld.

Cor te Bake & Nico Koopman waren de verzorgers opdat moment bij de club. “Ik zou Cor vervangen die de club ging verlaten. Op het moment dat ook Nico Koopman besloot te stoppen kwam Ab van Veen in beeld. Ab deed de opleiding  in sportmassage en was op zoek naar een stage adres. Op dat moment was ons team weer compleet en konden we  aan iets moois beginnen,

Ab slaagde, en snel waren er clubs die zijn capaciteiten kende en vertrok hij naar NVC in Naarden. Het gaf ons voldoening dat we Ab de kans hebben gegeven om door te stromen”. Later werd het Sportmedisch Adviesbureau Almere ( VOF)  opgericht in samenwerking met Het Preventie Centrum werd dat gerealiseerd.

D.m.v. cursussen naast de aanwezige sportmassage werd het een kennis breed bedrijf. Stage begeleiding aan Leerlingen van het ROC ,met specialisatie sportmassage werden naar het behalen van diploma’s verzorgers (ster)bij de club en werden ingezet bij de eerste elftallen op zaterdag en zondag.

Samenwerking.

Om dit moment is Sportmedisch Adviesbureau Almere een bekend bedrijf in Almere en is Ron Grosze Nipper de eigenaar en werkt nauw samen met Veel Beter Fysio.

Grosze Nipper: ”Op dit moment heb ik drie voorzitters meegemaakt en tien trainers voor de  beide selectie teams maar heb ook twee degradaties en vier kampioenschappen mee gemaakt” aldus Ron Grosze Nipper die nog steeds met veel passie en inzet zorgt dat geblesseerde spelers weer speelklaar bij hun team aan kunnen sluiten.

“Komend seizoen wordt het een spannend seizoen voor ASC Waterwijk indien de corona dit toelaat. Hoge verwachtingen van de zaterdag 1, al onze bovenbouw jeugd teams spelen in de divisie,  een mooi resultaat van de diverse TC leden en trainers de afgelopen jaren, en dan de nieuwbouw van ons clubhuis die gaat starten, dit is een mooi vooruitzicht voor onze club en zal men alles in het werk stellen om de club nog meer gestalte te geven”.

Het huidige contract van Grosze Nipper loopt over twee jaar af en zal hij de vijftien jaar bij deze mooie club hopelijk volbrengen.  Wat de toekomst daarna brengt is afwachten voor de enthousiaste verzorger/adviseur.

Geschreven door