Eerste vaccinatie zonder afspraak in alle locaties in Flevoland

Inwoners van Flevoland kunnen met ingang vanaf woensdag, 4 augustus, hun eerste COVID-vaccinatie halen, zonder dat zij daarvoor een afspraak hebben gemaakt. Dit geldt voor iedereen die nog geen vaccinatie heeft gehad en nog geen afspraak heeft gemaakt voor vaccinatie

“We willen het voor mensen die nog geen vaccinatieafspraak gemaakt hebben, bijvoorbeeld omdat zij nog twijfelden of omdat zij door andere omstandigheden nog geen prik konden halen, zo gemakkelijk mogelijk maken”, zo vertelt woordvoerder Marjon Antoons van GGD Flevoland. “We hebben inmiddels op Urk gezien dat wanneer je geen afspraak hoeft te maken het voor sommige mensen net het laatste zetje kan zijn om tóch een prik te gaan halen. Reden om ook in de andere locaties een vrij inloop mogelijk te maken.”

GGD Flevoland vraagt mensen die zonder afspraak een vaccinatie komen halen wel om begrip. “Het kan zijn dat iemand zonder afspraak komt op een moment dat het net heel erg druk is, het kan dus voorkomen dat mensen even wat langer moeten wachten of dat hen gevraagd wordt om op een ander moment terug te komen.”

Tweede prik

Nadat mensen hun eerste prik hebben gekregen, krijgen zij in de vaccinatielocatie nadere informatie over de tweede vaccinatie. Deze kan drie of vier weken later plaatsvinden in dezelfde locatie of, in het geval van Dronten en Zeewolde, mogelijk in een vaccinatielocatie in Flevoland.\

Mensen kunnen zeven dagen per week terecht voor een vaccinatie in de vaccinatielocaties in Almere, Lelystad, Emmeloord, Dronten en Zeewolde tijdens de openingstijden:

  • Dinsdag en donderdag: 12.30 tot 20.00 uur
  • Maandag, woensdag, vrijdag, zaterdag en zondag: 9.00 – 16.30 uur

Geschreven door