FC Almere moet zevenklapper incasseren tegen sterk SV Loosdrecht.

Het is FC Almere niet gelukt om op eigen veld de derde oefenwedstrijd winnend af te sluiten. De ploeg van trainer Charly Olf kreeg te maken met een Loosdrecht dat goed ingespeeld was en direct het initiatief nam. Al snel was er een kans voor de gasten maar de poging van Jamal Hofwijk werd goed verwerkt door Gino Smit. Almere dat nog steeds niet optimaal kan uitkomen had moeite met de aanvalsdrift van de gasten. De ploeg van trainer Cor van Garderen kwam in de 20e minuut dan wel op 0-1 en was het Kilian Rund die scoorde. De thuisploeg wilde wel maar was de eerste helft niet bij machte om het de tegenstander echt lastig te maken, en was het een logisch gevolg dat de gasten binnen een half uur op een comfortabele 0-3 voorsprong stonden, Hanza Azouagh en Fouad Thamani waren daar verantwoordelijk voor.Vlak voor de rust werd het ook nog 0-4 door Emenenoir. Het enige wapenfeit kwam van Almeerder Wouter van der Molen maar zijn harde knal werd op tijd geblokkeerd.

hoger tempo

De tweede helft kwam FC Almere wat beter voor de dag, het tempo lag wat hoger en waren er wat kansjes maar Loosdrecht stond geen doelpunt toe en dat moest Almere wel en werd er nog drie keer gescoord door de ploeg van Cor van Garderen dat deze avond Almere een lesje gaf in productiviteit. Wel redde Almere-doelman Nordin Vermeulen nog tweemaal met een reflex anders had stand er zeker anders uit gezien. Het werd dus een pittige nederlaag voor Almere dat hopelijk komende weken weer wat completer kan uitkomen en kan gaan werken aan een stabieler team.

Almere coach Charly Olf zag dat er nog veel moet veranderen en rekent a.s zaterdag tegen Unicum op een beter resultaat. Loosdrecht trainer Cor van Garderen zag een bij vlagen uitstekend Loosdrecht en gaat zaterdag dan ook met vertrouwen op bezoek bij ZOB.