Nieuw platform Sport en Cultuur in Almere maakt lesaanbod zichtbaar

Ga op avontuur en ontdek welke sport- en/ of cultuurlessen bij jou passen.  Almere is een sportieve en culturele stad met veel lesaanbod van sportaanbieders en culturele makers en organisaties. Zo kunnen inwoners bijvoorbeeld meedoen met voetbal, dansen, theaterlessen of een vechtsport.

Inwoners kunnen via het platform Sport en Cultuur in Almere ontdekken wat er allemaal aangeboden wordt.

Het aanbod van de buurtsportcoaches, KLEURinCULTUUR en de naschoolse lessen van het Almere Kenniscentrum Talent staan ook online. Hierdoor zie je in één oogopslag wat er in de wijk aangeboden wordt. Vandaag 23 augustus is de website officieel gelanceerd door wethouders Julius Lindenbergh (Sport) en Hilde van Garderen (Cultuur). Zij voegden de daad bij het woord en ontdekten wat er allemaal mogelijk is in Almere: https://youtu.be/yYQpQvkdcl8

De gemeente wil inwoners stimuleren meer aan sport en cultuur te doen. Sport en cultuur dragen namelijk bij aan het leggen van sociale contacten, aan saamhorigheid, aan een betere gezondheid, zelfvertrouwen en weerbaarheid. Sport en Cultuur verbindt. Het laat talenten tot volle bloei komen. Het biedt mensen – jong en oud, met en zonder beperking – plezier, ontspanning en zelfvertrouwen. En dat gunt de gemeente elke inwoner van Almere.

“Ik heb een aantal bestuurlijke doelen die bij mij prioriteit hebben,” aldus wethouder Sport Julius Lindenbergh. “Een nieuwe ambitieuze sportvisie is er één. Ik wil namelijk met die visie laten zien dat wij de sportiefste stad van Nederland zijn. Niet alleen als het gaat om sportmogelijkheden, maar ook als het gaat om de invulling van onze openbare ruimte. Een website met alle mogelijkheden in onze stad is daarbij een prima hulpmiddel om dat te laten zien, maar ook om te gebruiken als je van onze faciliteiten gebruik wilt maken.”

Wethouder Hilde van Garderen van Kunst en Cultuur vult aan: “Door cultuur wordt een woonwijk een echte leefwijk, waar mensen elkaar ontmoeten en de verbinding met elkaar aangaan. Bewoners en vooral kinderen kunnen zo hun talenten ontwikkelen en de identiteit van Almere verrijken. Via deze website kan iedereen op een overzichtelijke manier kennis maken met alle activiteiten op het gebied sport-, spel, – en cultuurlessen in Almere.”

Kijk voor meer informatie op: sportencultuur.almere.nl

Geschreven door