WeMakeThe City Green kick-off

Hoe gaat de wereldtuinbouwtentoonstelling Floriade Expo 2022 in Almere een versneller zijn van vergroening van onze steden en metropoolregio?

Op 14 april 2022 opent Floriade Expo 2022 in Almere. Een half jaar lang ontdek je op de Expo groene oplossingen van innovators uit binnen- en buitenland die onze steden leuker, mooier en duurzamer maken. Met het thema ‘Growing Green Cities’ maak je kennis met ontwikkelingen op het gebied van groen, voedsel, gezondheid en energie. In deze twee uur durende talkshow, met diverse live-verbindingen naar Almere, wordt met lokale betrokkenen en partijen uit de Metropoolregio Amsterdam duiding gegeven aan de intenties voor en verwachtingen. Hoe maken we samen de groene stad van de toekomst?

In 2050 zal maar liefst 68% van de wereldbevolking in de stad wonen, op slechts 2% van het totale aardoppervlak. Wat is de noodzaak van het vergroenen van een stad en wat kunnen we daar zelf aan doen?

In dit programma praten we onder andere met burgemeester Franc Weerwind en wethouder Floriade, Duurzaamheid & Democratische vernieuwing Jan Hoek uit Almere en met wethouder Ruimtelijke ontwikkeling en Duurzaamheid Marieke van Doorninck uit Amsterdam. In de studio gaan we in gesprek over de stem van de natuur en het belang van een groene Metropoolregio. Columnist Pascal Vanenburg en spoken word artist Sandy Bosmans geven de avond verdieping met hun voordrachten.

WeMakeTheCity.Green is een platform dat zich in de aanloop naar Floriade Expo 2022 richt op het verbinden van de groene ambities van de steden binnen de Metropoolregio Amsterdam.

Deze talkshow is een samenwerking van Avanti Almere en Pakhuis de Zwijger Amsterdam.

Kijk voor meer informatie op: dezwijger.nl

Foto aangeleverd

Geschreven door