Windsurfer Sil Hoekstra wil gooi doen naar Olympische medaille.

Windsurfer Sil Hoekstra uit Almere wil graag over drie jaar een gooi doen naar een Olympische medaille. Hoekstra zag vorige week hoe zijn trainingspartner Kiran Badloe uit Lelystad het goud pakte op de RS:X plank in Tokio en dat motiveert Hoekstra extra om er echt voor te gaan.

De Almeerder was in het traject richting de Olympische Spelen in Tokio de vaste trainingspartner van Badloe. Hoekstra had als taak Badloe zo scherp mogelijk af te leveren voor de Spelen. De twee surfers brachten vele uren samen door op het water.

In de periode naar de volgende Olympische Spelen in Parijs (2024) wil Hoekstra voor zijn eigen kansen gaan en hij gaat daarom de battle met Badloe aan voor een startbewijs. Hoekstra weet dat het een zware opgave zal gaan worden, maar hij ziet zeker kansen omdat er in Parijs in een nieuwe klasse wordt gevaren. De surfers nemen afscheid van de RS:X plank en stappen over op iQFoil.

Bron Omroep Flevoland

Geschreven door