ASC Waterwijk onderuit in eerste bekerduel.

In Amersfoort heeft het zaterdag-team van Waterwijk hun eerste bekerduel niet winnend af kunnen sluiten Het team van trainer Ben Vis begon al niet lekker aan dit duel. Nadat de coach zijn mannen had toegesproken bleek het slot van de kleedkamerdeur te haperen en kon men het kleedlokaal niet verlaten. Na een kwartier was het euvel uiteindelijk verholpen en kon het duel beginnen.

Het duel met ASC Nieuwland begon met een minuut stilte i.v.m. het overlijden vorige week van Club-icoon Peter Riebel.

De thuisclub begon zeer fanatiek aan dit duel en zette  Waterwijk direct onder druk, een inzet van Janssen ging maar net over het Waterwijk -doel en kort hierop nog een mogelijkheid voor Nieuwland maar de poging van Kevin van Loo miste de precisie.  

Onzuiver

Na ongeveer een kwartier kwam Waterwijk beter in de wedstrijd en was de vrije schop van Nicky Baggelaar te onzuiver om de Nieuwland-goalie te verrassen.Na ongeveer 22 minuten spelen was de thuisclub trefzeker, David Wesselman wist zijn team op 1-0 te schieten. Hierna kwamen er ook kansen voor Waterwijk en kreeg Gary Bouwmeester een mogelijkheid maar kwam niet tot scoren. Ook Randy Peaper had de gelijkmaker op zijn schoen maar miste jammerlijk. Waterwijk was nu veel meer op de helft van Nieuwland te vinden maar kwam niet tot scoren. 

Ander team

Na de rust andere spelers in het veld bij Waterwijk en dat gaf de thuisclub veel ruimte waar men dan ook van profiteerde, David Wesselman scoorde nog tweemaal en Van Loo maakte de vierde treffer. In de slotfase nog een opstootje na een harde charge op een Waterwijk-speler maar dit werd uiteindelijk met twee gele kaarten bestraft door de niet overtuigend leidende arbiter van dienst. 

Komende bekerwedstrijd speelt Waterwijk zaterdag uit tegen sv Huizen.

Geschreven door