Meer Almeerders gevaccineerd, WTC toren kleurt groener

Waar de stand vorige week maandag, 21 juni 2021, nog op ruim 60.000 gevaccineerde Almeerders stond zijn er ondertussen bijna 30.000 inwoners extra gevaccineerd.

Deze cijfers zijn afkomstig van de huisartsen. Naast de GGD vaccineren ook zij in Almere. Dat betekent dat op ’s werelds grootste vaccinatie-barometer, de WTC-toren in Almere, vier verdiepingen van rood naar groen verspringen. Ofwel: 18 groene verdiepingen en 14 rode verdiepingen is nu de stand. In totaal hebben een kleine 90.000 Almeerders hun corona-vaccinatie ontvangen. De gekleurde WTC-toren maakt deel uit van de informatiecampagne #almerevaccineren.

Op laagdrempelige wijze wordt de publieksinformatie over vaccineren aangeboden aan verschillende doelgroepen. Gemeente Almere, ondernemersvereniging OVSA, Veiligheidsregio Flevoland GGD Flevoland werken hierin samen.

Foto aangeleverd GGD Flevoland

Geschreven door