Walk of Peace 2021 verzamelt #metersvoorvrede in Almere op 2 oktober 2021

De Walk of Peace 2021 hoort eigenlijk bij de evenementen die net als het Uitfestival Almere niet kunnen plaatsvinden. Toch heeft organisator Stichting InnerCircle een alternatief gevonden dat de wandeling mogelijk maakt.

Het is een nieuwe aanpak, die meer stadsdelen verbindt. Het thema “Inclusieve Samenleving” komt dit jaar op 2 oktober 2021 dus tot leven in een Walk of Peace waaraan écht iedereen mee kan doen. Ook mensen met een beperking.

Routes in 4 stadsdelen

Er is niet één enkele Walk of Peace route dit jaar. Er is een route in Almere Buiten, Almere Stad, Almere Haven en Almere Poort. Meer dan 40 Almeerse organisaties hebben zich op www.walkofpeacealmere.nl langs de routes verbonden om de wandelaars te aan te moedigen, te entertainen, stof tot nadenken te bieden bij een kopje koffie of gewoon een kijkje in de keuken te bieden. Overal is iets te doen. Je doet mee zodra je een Google Maps route start en een route loopt. Dat kan je zelfstandig doen, met je buren, met je koor of lekker met je hond. Laat via je #metersvoorvrede weten dat je meeloopt. Dat kan natuurlijk de volledige route zijn, maar dat hoeft niet. 500 meter telt ook mee!

Hashtag #Metersvoorvrede

Via #metersvoorvrede laten we zien dat Almere zich niet laat verdelen door corona. Samen zetten we ons in voor een inclusieve samenleving, zonder grote massa’s wandelaars tegelijkertijd op de been te brengen.

Wie maakt meedoen mogelijk?

Walk of Peace 2021 is toegankelijk gemaakt voor mensen met een beperking. Rolstoelers kunnen gewoon een stukje route uitzoeken dat ze bevalt en meedoen. Maar niet iedereen kan zelfstandig meedoen. Denk aan mensen met een visuele beperking, of andere handicaps die het moeilijker maken om in de buitenlucht deel te nemen. Voor 2 oktober zoeken we wandelmaatjes! Wil jij meelopen als wandelmaatje? Meld je aan op walkofpeace@innercircle.nl en wij zorgen samen met VMCA voor de match. 

Radiouitzending

Via een radioprogramma dat je onderweg via Soundcloud en onze website kunt beluisteren. Met een lokatieverslag via Easy FM blijf je op de hoogte wat er elders in de stad op de routes gebeurt. Wil je ons laten weten wat je meemaakt onderweg? Zet het op je instagram met #metersvoorvrede!

Vredesboom met bankje

Buurthuiskamer Bij Bosshardt in de Moskoustraat 18 in Almere Buiten zal een vredesboom op heel bijzondere wijze aan Walk of Peace 2021 verbinden. Je bent er welkom van 11 uur tot 16 uur om het resultaat van vele uren handarbeid te bewonderen.

Fontein van Vrede

Wandelaars hebben tijdens de Walk of Peace 2021 de mogelijkheid om een boodschap op een steentje te schrijven. Hoe dat werkt vind je op de website www.walkofpeacealmere.nl Alle steentjes worden samengebracht door de scouting bij Huis van Vrede op de Amsterdamweg in Almere Stad. Daar worden ze verwerkt in een Fontein van Vrede in de openbare tuin van de organisatie.

Opening/sluiting

Opening

10.30 uur in de Goede Rede in Almere Haven, Kerkgracht 60

Sluiting

16.00 uur in Huis van Vrede in Almere Stad, Amsterdamweg 10

Geschreven door