2250 gratis Floriade-kaarten voor Almeerders met een smalle beurs

Om te zorgen dat de Floriade breed toegankelijk is komen er 2250 gratis toegangsbewijzen voor Almeerders met een smalle beurs. Vanaf januari is het voor hen mogelijk om zich hier voor aan te melden.

Voor het college is het logisch dat Floriade Expo 2022 een inclusief evenement gaat zijn. Wethouder Floriade Jan Hoek: “De Floriade zet Almere wereldwijd op de kaart. We willen dat het tegelijkertijd een feest wordt voor alle Almeerders. Dit is een mooie kans voor Almeerders met een kleine portemonnee om de Floriade van dichtbij mee te maken.” Ook Froukje de Jonge, wethouder met Werk en Inkomen in de portefeuille is enthousiast: “Het is heel fijn dat wij door het Floriade Werkbedrijf veel Almeerders duurzaam aan werk helpen. En het is goed dat wij zorgen dat ook Almeerders die niet zo veel geld hebben een dagje uit naar de Floriade kunnen en ook trots kunnen zijn op onze stad.”

Aanmelden en loting

De ervaring van andere grote evenementen leert dat niet iedereen die hiervoor in aanmerking komt ook gebruik maakt van het gratis toegangsaanbod. De kaarten worden (indien nodig) via loting verdeeld bij grote animo. Er volgt vanaf januari nog gerichte communicatie om Almeerders op de mogelijkheid voor aanmelding te wijzen, waarna de beschikbare vrijkaarten in 6 rondes (februari, maart, april, mei, juni en juli 2022) door loting worden verdeeld.

Foto Bob Friedlander

Geschreven door