Alcohol en verkeer gaan niet samen!

De afgelopen dagen houd de politie weer vaker dynamische alcoholcontroles.

Helaas ziet men bij iedere controle weer dat men nagenoeg direct bestuurders treffen die te diep in het glaasje hebben gekeken. Deze bestuurders zijn overgebracht naar het politiebureau voor het afleggen van een verklaring.

Een bestuurder blies maar liefst 755! Ugl. De toegestane waarden zijn voor bestuurders die hun rijbewijs langer dan 5 jaar hebben 220 ug/l Beginnend bestuurder <5 88 ug/l…

Andere bestuurders bliezen;160 ug/l (beginnend bestuurder) 150 ug/l (beginnend bestuurder) 270 ug/l 505 ug/ l350 ug/l655 ug/l

Daarnaast bleek een van deze bestuurders al sinds 2008 met een ongeldig verklaard rijbewijs te rijden. Dit is natuurlijk maar een topje van de ijsberg. De politie treed hard op tegen het rijden onder invloed en zullen deze controles de komende periode blijven herhalen! Tegen alle personen is proces-verbaal opgemaakt en zij zullen zich moeten verantwoorden bij de rechter.

Foto politie Almere

Geschreven door