Almeerders samen naar landelijke Klimaatmars

Met de trein óf op de fiets naar Amsterdam op 6 november

Op zaterdag 6 november vindt in Amsterdam de landelijke Klimaatmars plaats. Het doel van deze mars, de grootste klimaatbetoging ooit in Nederland gehouden, is de politiek oproepen veel snéller veel méér te doen aan de klimaatcrisis. Vanuit heel Flevoland reizen deelnemers samen naar Amsterdam – met bus en trein of op de fiets.

De landelijke Klimaatmars is een initiatief van de landelijke Klimaatcrisis Coalitie, een samenwerkingsverband van tien landelijke organisaties waaronder Oxfam Novib, FNV, Milieudefensie en Grootouders voor het Klimaat. De mars gaat om 13:00 uur van start op de Dam, om 15:00 uur start een grote manifestatie in het Westerpark in Amsterdam.

De Flevolandse afdeling van de Klimaatcrisis Coalitie organiseert samenreisevenementen, zodat deelnemers uit heel Flevoland op 6 november samen naar Amsterdam kunnen gaan. Almeerse deelnemers verzamelen zich vanaf 10:45 uur op het Stationsplein bij Almere Centrum en nemen daar de trein van 11:12 uur. In verband met werkzaamheden bij Amsterdam CS wordt in Duivendrecht overgestapt op de metro, mondkapjes in het OV zijn verplicht.

Sportieve Almeerders kunnen zich aansluiten bij een fietstocht naar Amsterdam. Deelnemers hieraan verzamelen zich om 08:45 uur op het Stadhuisplein in Almere Stad; om 09:00 uur pikken zij fietsers uit heel Flevoland op bij de P&R-parkeerplaats van transferium ’t Oor. De fietstocht van ongeveer 32 kilometer is breed toegankelijk, er wordt in een rustig tempo gefietst en onderweg wordt gestopt om iets te eten en te drinken.

Meer informatie over de grote Klimaatmars is te vinden op www.klimaatmars.nl; aanmelden voor de samenreisactiviteiten kan op www.facebook.com/KlimaatmarsFlevoland. Met vragen over het evemenet is de organisatie per e-mail te bereiken op flevoland.klimaatmars@gmail.com.

Geschreven door