Almeerse amateurclubs treffen pittige tegenstanders.

Komend weekend de tweede competitieronde voor de amateurs. In de zaterdag tweede klasse A ontvangt FC Almere het sterke en kampioenskandidaat AMVJ. FC Almere verloor vorige week bij asv Arsenal en zal op eigen veld beter willen presteren. AMVJ verloor vorige week met 1-3 van Zandvoort. Of de ploeg van Charly Olf in staat is om de eerste punten binnen te halen zal blijken als men om 14.00 uur af trapt op sportpark de Marken.

grote selectie

Stadgenoot ASC Waterwijk gaat in diezelfde klasse op bezoek bij EDO. Vorige week had de ploeg van trainer Ben Vis vrijaf gezien het oneven aantal ploegen in deze afdeling. Dit wordt dus eerste competitie wedstrijd voor de ploeg uit Almere-Stad. Met een behoorlijk grote selectie moet men dit seizoen in staat zijn om goed mee te draaien in deze afdeling. Tegenstander EDO verloor vorige week nipt van OSV met 1-0. Beiden clubs zullen natuurlijk alles geven voor een goed resultaat.

kampioensaspiraties

In de derde klasse krijgt SC Buitenboys te maken met Roda ‘23 uit Bovenkerk. De Almeerders speelde jl zaterdag een puike wedstrijd en daar werd Kadoelen de dupe van (0-7). Zaterdag kan men kijken of deze uitslag een uitschieter was of dat het team van Mark Steur werkelijk kampioensaspiraties heeft. Dit duel begint om 15.00 uur op sportpark Polderkwartier.

Forza Almere heeft in de vierde klasse een vrije dag.

In de zondag vierde klasse gaat Waterwijk op bezoek bij asv Sloterdijk. Na de 2-0 winst van vorige week is men tegen Sloterdijk ook hoopvol op een goed resultaat. Trainer Koenders is dan ook positief gestemd en zal zijn ploeg ongetwijfeld op scherp zetten.

foto: Buitenboys-trainer Mark Steur is positief gestemd over de wedstrijd tegen Roda ’23.

Later meer over deze duels op Omroep Almere Sport.

Geschreven door