Bijna 55.000 tegels gewipt in Almere

Het Nederlands Kampioenschap Tegelwippen 2021 is afgelopen. Zes maanden lang werden in heel Nederland tegels gewipt, ruim 1,5 miljoen in totaal. In Almere zijn 54.250 tegels gewipt om plaats te maken voor groen.

Almere eindigde daarmee op de 16e plaats. Het team NK Tegelwippen Almere en de gemeente Almere zijn blij met het resultaat en kijken tevreden terug: ‘Een groen hart is een beter hart’ aldus Martine Gutjahr, lid van het Almeerse team.

Het team NK Tegelwippen – voornamelijk Groene Buren – kwam de afgelopen actieperiode regelmatig online bij elkaar om de tactiek te bespreken: hoe kunnen we Almeerders zover krijgen dat ze hun tegels wippen en deze aanmelden bij NK Tegelwippen.nl? De twee jongste teamleden van 9 en 14 jaar deelden flyers uit op school en vertelden in verschillende klassen over het NK Tegelwippen. Het team ging met een Wipkaravaan Almere in om zoveel mogelijk mensen over de actie te vertellen. En om het zichtbaar te maken, vergroenden ze met elkaar een voortuin in Almere Buiten. Tot grote tevredenheid van de bewoners! Ook de tegels van het vergroenen van de Esplanade telden mee. Projectleider Groene Buur, Sacha de Ruiter: ‘Het smaakt naar meer. Wat mij betreft doen we volgend jaar weer mee. We hebben echt de smaak te pakken. Het is belangrijk om mensen bewust te maken van groen. Het maakt gelukkig, is goed tegen wateroverlast, het houdt de temperatuur in de zomer lager en het is natuurlijk goed voor alle kleine dieren die we zo hard nodig hebben. Ik durf wel een ambitie neer te leggen om volgend jaar in de top 5 te eindigen!’

Vergroenen gaat door

De Groene Buren werken gestaag door aan de groene stad van de toekomst. De zeventig Groene Buren in alle stadsdelen van Almere helpen hun buurtgenoten om de buurten een stukje groener en aantrekkelijker te maken. Zo worden op 9 oktober startpakketten uitgegeven om vijftig boomtuintjes te maken.

Foto aangeleverd

Geschreven door