Broekers-Knol slordig over opvang azc

Met haar uitlatingen in Ter Apel heeft staatssecretaris Broekers-Knol voor onduidelijkheid gezorgd over het aantal vluchtelingen dat in Almere opgevangen wordt.

De staatssecretaris zei woensdag tijdens een bezoek aan het azc in Ter Apel dat Almere voor nóg eens 200 opvangplaatsen zorgt. Navraag wijst uit dat dit aantal al verwerkt is in de totale capaciteit van het azc in Stad.

Bij het Fanny Blankers-Koen sportpark heeft Almere 500 extra plaatsen in tenten geregeld. Met de 200 vluchtelingen voor wie in Ter Apel geen plaats is, werd al rekening gehouden. Donderdag zal het grootste deel van de vluchtelingen dat naar Almere komt, gearriveerd zijn.

Vorige week werd bekend dat het azc in Stad voor maximaal 500 vluchtelingen tijdelijk onderdak biedt. Het aanmeldcentrum voor asielzoekers in Ter Apel staat onder zware druk door de aanhoudend grote toestroom van asielzoekers.

Geschreven door