Cultuursector stroomt leeg door coronamoeheid

De cultuursector in Almere worstelt met een dreigend personeelstekort na de coronapandemie. Medewerkers zijn oververmoeid door de vaak wisselende regels.

De effecten van corona zullen bij culturele instellingen nog lang nawerken, is de indruk. Theatergroep Vis à Vis merkte dat van medewerkers extreem veel flexibiliteit werd gevraagd. In de hele cultuursector dreigen mensen daardoor te vluchten naar een 9-tot-5baan.

Dat zei Klaartje Wierbos van Vis à Vis donderdagavond in de politieke markt waar de gevolgen van corona voor de cultuur in Almere werden besproken.

Zij constateert dat het publiek moeite heeft de weg naar het theater terug te vinden. “Er is uitgaansontwenning en mensen hebben moeite om de weg terug te vinden”, zei ze. “We willen drempels wegnemen, maar hebben daarbij steun nodig.”

Volgens Wierbos dreigen de cultuurfondsen in de stad en de provincie door de gevolgen van corona overvraagd te worden. Vis à Vis waarschuwt voor geldtekort bij projecten die de groep al jaren uitvoert. De vraagt om hulp van de gemeente bij een cultuurcampagne.

Geschreven door