Forza Almere lelijk onderuit bij koploper Eemnes.

Het zaterdagteam van Forza heeft in de vierde klasse F een gevoelige nederlaag moeten slikken bij koploper Eemnes.Nadat men eerder succesvol in de beker en een week later gelijk speelde moest men nu ervaren dat tegen de koploper spelen net iets anders is. Wel moet gezegd dat voor de wedstrijd twee afzeggingen binnen kwamen en men niet compleet kon aantreden.

Grote kans

In de eerste minuut was er wel direct een grote kans voor Forza, maar de inzet werd van de doellijn gehaald. Nog geen 2 minuten later een goed snelle aanval van Eemnes en een diagonaal schot  en de thuisploeg stond 1-0 voor. Zo’n 10 minuten later een soortgelijke situatie en Eemnes scoorde de nummer twee. Forza probeerde mee te voetballen, maar kreeg weinig vat op de spelverdeler van Eemnes die zijn teamgenoten uitstekend aan het werk zette.. Bij een scrimmage rond de 16 meter van Eemnes raakte aanvoerder Tim van Eeden geblesseerd, en kon uiteindelijk ook niet verder.Uit een volgende aanval werd er middels een kopbal fraai gescoord door Eemnes: 3-0.

Strijdplan

Na de rust moest Forza noodgedwongen de opstelling verder veranderen, de keeper kon niet verder en was het strijdplan op vele plaatsen veranderd. De thuisclub profiteerde hier trouwens optimaal van en speelde de Almeerders naar een forse nederlaag. Nog ruim een kwartier werd er aardig mee gevoetbald door Forza, maar toen viel toch de 4-0 en gaan de koppie hangen. Uiteindelijk 7-1 verloren (ondanks goed keeperswerk van invaller Ricco Koster, die prima inviel de 2de helft). 

“Een behoorlijke tegenvaller dus, maar je hebt zo van die dagen dat alles tegenzit. Met een ploeg met een gemiddelde leeftijd van 21,5 jaar zal dat wellicht nog wel een keer gebeuren, maar gaan we gewoon op zoek naar de volgende overwinning tegen ASV de komende week “. Waren de woorden van trainer Wim Vinck.

foto: Brenda Koster.

Geschreven door