Grote broer van Floriade in Dubai met recordaantal landen en investering

Vandaag start voor het eerst in een land in het Midden-Oosten de uitgestelde 35e Wereldexpo in Dubai met een recordaantal van 190 deelnemende landen. Milaan, de stad van de vorige Expo, verleidde 148 landen in 2015 en werd door 21,5 mln mensen bezocht.

Dubai wil daar natuurlijk overheen gaan met 25,4 miljoen bezoekers, zo’n 175.000 bezoekers per dag waarvoor een QR-code of een negatieve test niet ouder dan 72 uur verplicht is.

Zo’n 125 landen hebben er een eigen paviljoen waar veel werk van gemaakt wordt. Met als thema ‘Connecting minds, creating the future” wordt dit keer veel aandacht besteed aan duurzaamheid, energie, mobiliteit en circulariteit.
Het Nederlandse paviljoen staat in het teken van water, duurzame energie en voedselzekerheid. Het aparte ontwerp is als een biotoop met een eigen circulair klimaatsysteem ontworpen door V8 Architects, Kossmanndejong, Witteveen+Bos en Expomobilia. Wil je een kijkje nemen hoe Nederland zich presenteert, hier de virtuele tour: https://vod360.expo2020dubai.com/tours/VE055_netherlands_2909_V4_TC_FIX/index.htm. Scheelt weer een ✈️ en footprint.

Als de mascottes Rashid and Latifa het in Dubai eind maart met de duurste Wereldexpo ooit van zo’n 6 miljard voor gezien houden, neemt in Almere de bever als mascotte het stokje over op 13 april over met de kleinere themaexpo Floriade Expo 2022 De eerstvolgende grote Wereldexpo is in 2025 in Osaka.

Geschreven door