Kwart bewoners Kiekendief ziek door corona

In het woonzorgcentrum De Kiekendief in Stad is bijna een kwart van de 107 bewoners besmet met corona. Ook 24 medewerkers zijn positief getest.

Zorggroep Almere heeft die cijfers bevestigd. De uitbraak kwam vorige week zondag in beeld, toen een van de bewoners ziek werd. “Daarna is het echt vanuit het niets in een enorme piek de lucht in gegaan”, aldus een woordvoerster. Volgens de Zorggroep is grofweg 90 procent van de ouderen in De Kiekendief gevaccineerd tegen het coronavirus. De vaccinatiegraad onder medewerkers is niet bekend.

Vier bewoners zijn tot dusver op de intensive care beland, waarvan er drie niet waren ingeënt. Een van hen is inmiddels weer ontslagen uit het ziekenhuis. Meerdere bewoners zijn de afgelopen week overleden, maar het is volgens Zorggroep Almere niet vast te stellen of dat door Covid-19 komt. “Het zijn vaak mensen die al ziek zijn, en daar komt corona dan nog bij.”

Het zorgcentrum heeft de publieke ruimtes in De Kiekendief gesloten. De besmette bewoners zitten in isolatie en bezoek moet beschermende kleding aan als zij een positief geteste bewoner op de kamer willen bezoeken. “We doen een beroep op familie om niet met te veel mensen te komen”, aldus de woordvoerster.

Geschreven door