Nog tot morgen kun je de petitie tekenen voor behoud bewaakte fietsenstalling

De organisatoren maken bekend dat morgen, tijdens de begrotingsbehandeling, hun petitie voor het behoud van de bewaakte fietsenstallingen in Almere centrum zullen aanbieden aan wethouder de Jonge.

Het college heeft eerder aangegeven de personele bewaking te willen vervangen door camera\s. Velen hebben hier moeite mee, immers er is nu een sociale console aanwezig. Dit kan nimmer vervangen worden door de camera’s. Daarnaast zijn dit werkplekken voor mensen die moeite hebben op de arbeidsmarkt. Ook daar liggen verplichtingen voor de overheid. Zo moeten er 125.000 werkplekken komen. Deze zijn bij lange na nog niet bereikt.

De petitie is tot nu toe 2758 keer ondertekenden kan tot donderdag tot 17.00 ondertekend nog ondertekend worden. https://petities.nl/petitions/houd-de-bewaakte-fietsenstallingen-bewaakt/

De gemeente krijgt volgend jaar ongeveer 2 miljoen euro extra van het Rijk voor re-integratie en werktrajecten. De PvdA ( Erik Theunissen ) zullen volgende week door middel van een motie vragen om de kosten van de bewaakte fietsenstallingen (ongeveer 200.000 euro) uit het extra toegekende geld te betalen.

Foto Erik Theunissen

Geschreven door